clock mail marker phone icon-arrow icon-arrow-up icon-cancel icon-grapes icon-social-facebook icon-social-instagram icon-wine

Bereidingswijze 4-gangen menu

Doe de rabarber granite in een bak en zet deze in de vriezer.

Voorgerecht
Zeebaars | yoghurt | vlierbloesem | komkommer | sjalot
Het is een koud voorgerecht.
Neem voor dit gerecht bij voorkeur een kom ivm de marinade van de vis. Begin bij het opbouwen van het gerecht met de crème van yoghurt in het midden van het bord, leg de ceviche hier in drievoud omheen, maak gebruik van de overige ingrediënten om boven op de vis creatief te zijn en de producten netjes de hoogte in te brengen. Maak de ceviche netjes rondom af met de marinade/ dressing. We hebben als extra item meringues gemaakt, die doet u echt als allerlaatste boven op de garnering van de vis.
Verwarm de oven voor op 140 graden, alvast voor het tussengerecht.

Tussengerecht
Schol | bospeen | nori | hennepzaad | tom yam koeng
Haal de schol voorzichtig uit de verpakking en leg deze samen met de bospeen op een ingevet plateau. Verwarm de schol in de oven (hij is al gaar) zo’n circa 3 minuten. Verwarm in twee pannen de bospeen crème en de Tom yam. Leg de bospeen crème op het bord met een grote lepel. Het is het makkelijkst om de radijs en de cresjes als eerst te garneren. Plaats de schol voorzichtig op bord. Leuk is om de saus in een vlotte beweging op het bord aan tafel te doen, tot slot de crumble er overheen. De keuze is aan u, let er wel op dat de saus om de andere garnituren geen ligt, dit geldt ook voor de crumble (Let vooral op dat dit niet in de saus ligt). Laat de oven op de 140 graden staan voor het hoofdgerecht.

Hoofdgerecht
Eend | parelgort | kers | aubergine | artisjok
Bak de eend op de huidkant in een koekenpan zonder olie of boter tot deze mooi krokant is. Daarna kan de artisjok met de eend voor circa 5 minuten in de oven, laat daarna de eend even rusten in folie. Verwarm de parelgort, de gekonfijte eendenbout en de aubergine crème in één pan. De jus kunt u opwarmen in een ander pannetje. Plaats de parelgort, met eendenbout en aubergine crème compact op het bord, hierop komt de eend (gesneden en verdeeld) . Plaats de mini artisjok, kers en de zilverui naast, tegen en op de eend, eindig creatief met de kruiden en de jus.

Dessert
Rabarber | aardbei | venkel | ruby chocolade | karnemelk
Leg de rabarber mousse voorzichtig op een bord of maak het gerechtje af in de kartonnen verpakking. Bouw de mousse op met de rabarber, gedroogde aardbei, venkelloof en de choco crumble. Neem de granite uit de vriezer en schaaf dit met een vork of rasp over het gerecht.

Eet smakelijk!

CONTACT

  • FICO

    Veilinghavenkade 14

    3521 AK Utrecht



  • info@ficoutrecht.nl


  • 030 296 6001


  • ZA & ZO vanaf 12:00 voor lunch

    DI T/M ZO vanaf 17:00 voor diner

Contact opnemen


captcha